Menu

Uw nieuwe website maken

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. De tekst Beste CMS systeem is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

Aanpassingen aanbrengen in bestanden zal met een CMS systeem niet zo vaak meer nodig zijn. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Meestal zijn de verschillende onderdelen van uw website in het beheerscherm logisch van elkaar gescheiden.