Menu

Uw site beheren met een CMS

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Namelijk via het beheergedeelte van het CMS systeem.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? U leest er meer over op Bedrijf website. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.