Menu

Uw website beginnen

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Wordt er geen CMS pakket gebruikt, dan is een aanpassing van meerdere HTML bestanden vaak noodzakelijk bij de genoemde wijziging,

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. In de toekomst kunnen er extra pagina’s nodig blijken te zijn en met een CMS systeem kunt u deze snel aanmaken. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u Eigen website bouwen eens doornemen. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.