Menu

Uw website beheren

Men gebruikt CMS systemen voor het beheer van de content op de website. Via een speciale link komt er een controlepaneel beschikbaar op uw website, waarmee u aanpassingen kunt verrichten. Het controlepaneel is beveiligd met een inlogformulier. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. De beheerder van de website kan eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het controlepaneel.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. Dat is fijn voor mensen die uw site bezoeken. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Zoals Word een stuk software is, is een CMS pakket dat ook. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit klinkt erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit mee. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Ziet u het nut van een CMS pakket? Dan raden wij u aan om ook het artikel Een website bouwen door te nemen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. Er is vaak goede documentatie te vinden over een CMS systeem. Er bestaan ook wel alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Maar deze zullen niet de features bevatten die een commercieel systeem zo goed maken.

Het is bij gratis pakketten vaak nodig om een uitbreiding te installeren. En die kost vaak wel geld. Bepaalde functionaliteiten zitten namelijk niet in het basissysteem, maar worden via de add-on toegevoegd. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.