Menu

Uw website beheren

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Het maakt het heel eenvoudig om uw website te updaten. Dat is fijn voor mensen die uw site bezoeken. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Een CMS systeem is een stuk software. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. In de meeste gevallen zit er een installatiescript bij het CMS pakket.

Gaat een CMS pakket u en uw website verder helpen? Als het antwoord ja is, adviseren wij u graag om ook cms systeem website te lezen. Wij vertrouwen erop dat u via deze website een geschikt CMS systeem voor uw website zult vinden. Er is vaak goede documentatie te vinden over een CMS systeem. Er bestaan ook wel alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Echter hebben de gratis alternatieven vaak niet de handige oplossingen die een commercieel systeem wel bevat.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Software waarvoor u moet betalen, zijn vaak kant-en-klare oplossingen voor bepaalde situaties.