Menu

Uw website maken

CMS is de afkorting van content management systeem. Wijzigingen aan je website zijn op een gemakkelijke manier aan te brengen met een CMS. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. U hoeft geen PHP of HTML kennis te hebben om met een CMS te werken.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? U kunt Mijn website samenstellen doorlezen om meer kennis te vergaren. Bij veel CMS systemen wordt een installatieprogramma meegeleverd.