Menu

Uw website samenstellen

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Software voor content management is bedoeld als hulpmiddel bij het onderhouden van uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Om hier achter te komen raden wij u het artikel Nieuwe website met CMS programma aan. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.