Menu

Wat betekent CMS

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Maak wel de keuze voor een webhosting pakket waarbij u een database kunt aanmaken. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Het is raadzaam om Beheer uw website door te nemen. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Wanneer het installatieprogramma klaar is kunt u inloggen en aanpassingen aanbrengen in de beheeromgeving. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.