Menu

Wat is een CMS

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Het is raadzaam om Beheer website door te nemen. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. Met de juiste inloggegevens kunt u inloggen in het beheergedeelte en daar wijzigingen aan de website aanbrengen. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. De opmaak bepaalt u door te kiezen uit de beschikbare thema’s. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.