Menu

Wat is een CMS systeem?

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. En niet alleen mensen die niets weten van de techniek hebben baat bij een CMS pakket. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. De afbakening zorgt ervoor dat u alleen content wijzigt en niet per ongeluk de lay-out.

CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Een deel van de CMS systemen is gratis. Een ander deel zult u moeten aanschaffen. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Op de pagina Definitie van CMS kunt u daar meer informatie over vinden. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. U zult configuratiebestanden moeten aanpassen. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. Op het internet zijn genoeg professionals te vinden die u betaalbaar kunnen helpen bij de installatie van een CMS pakket.