Menu

Wat is een CMS systeem?

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Het is bij de goedkoopste webhosting pakketten al mogelijk om een CMS pakket te installeren en in gebruik te nemen. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Een goed artikel is bijvoorbeeld CMS betekenis. U kunt een CMS systeem pas gebruiken na de installatie ervan op uw webhosting pakket. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Wanneer het installatieprogramma klaar is kunt u inloggen en aanpassingen aanbrengen in de beheeromgeving. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Vaak kunt u daar weer een variatie op kiezen binnen het specifieke thema.