Menu

Wat is een CMS systeem

Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Zo is de pagina Afkorting CMS het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.