Menu

Website beheer

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Het artikel Beheer van een website is een voorbeeld van een goede informatiebron. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.