Menu

Website beheer info

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Er zal zelden sprake zijn van benodigde aanpassingen aan bestanden op de server. Vaak kunt u de aanpassing verrichten via de beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS systeem. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Op welke manieren heeft u nog meer baat bij een CMS programma? Dat leest u in het artikel Eigen website beginnen. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.