Menu

Website beheer tips

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Vooral wanneer het gaat om dingen als het wijzigen van tekst of het toevoegen van een plaatje. Voor de meeste CMS systemen is online een handleiding te vinden.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Startpagina aanmaken. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Wanneer u een tijdje gebruik maakt van een CMS systeem, dan zult u ook steeds vaker de voordelen ervan ondervinden.