Menu

Websitebeheer

Het is raadzaam om voor het beheer van uw website een CMS programma te gebruiken. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Het zorgt voor een splitsing tussen content en de opmaak. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Of een CMS pakket geschikt is, is dus afhankelijk van het soort website dat u heeft. Een CMS systeem leren is over het algemeen eenvoudiger wanneer er sprake is van een logische interface.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Meer informatie vindt u op de pagina Definitie van CMS. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. Ook dienen de juiste instellingen te worden ingevuld in bepaalde bestanden. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.